+31 (0) 88 0705170 info@actasp.nl

Nieuwe functies maken GPI nog gebruiksvriendelijker

In deze verbeterde GPI wordt verschil gemaakt tussen kandidaten die de GPI al vaker hebben gedaan en kandidaten die de GPI voor het eerst doen. Ook kun je nu uit een groot aanbod praktijkonderwerpen kiezen. Zo kan iedereen een ‘leerroute’ volgen die past bij de functie, rol of interesse die je hebt. Met deze nieuwsbrief informeren we je over de optimalisaties zoals gerealiseerd in de functionele en technische release van 7 maart 2022.

 Goed beoordeeld en waardevolle reacties

De nieuwe GPI wordt gemiddeld genomen goed beoordeeld, maar we krijgen ook verbetersuggesties vanuit de kandidaten. In de nieuwe release hebben we op basis hiervan de vragen en antwoorden bij sommige toetsvragen (waarop meerdere antwoorden mogelijk zijn) verduidelijkt. We vermelden nu ook duidelijker dat bij toetsvragen deelscores kunnen worden gehaald. En je 8 punten (voorheen 8 van de 10 vragen) goed moet hebben om te slagen. Dat er suggesties en commentaar wordt gegeven op de GPI is goed vindt ook de Governance Code Veiligheid in de Bouw, want de GPI wil juist iedereen motiveren om met elkaar over veilig werken te praten.

 Nieuwe feature: voortgang opslaan en GPI hervatten

De nieuwe GPI bevat veel meer praktijkonderwerpen. Je bent daardoor langer bezig dan bij de vorige GPI’s. Hierdoor is bij kandidaten ook de wens ontstaan om je GPI-voortgang op te kunnen slaan. Handig als je even wilt pauzeren of onverhoopt vastloopt. Goed nieuws: vanaf deze release is er een nieuwe functionaliteit: de knop ‘Hervat instructie’. Je vindt deze direct na de netwerktest aan het begin van de GPI. Met deze knop kun je verdergaan met je GPI vanaf het punt waar je was gebleven. Zelfs als je op een ander apparaat werkt. Dat betekent dat je niet meer opnieuw hoeft te beginnen, wat tot nu toe wel het geval was. We denken dat dit kandidaten veel tijd en energie kan besparen!

 Afronden ‘niet correct afgesloten examen’ nu geautomatiseerd

Het komt soms voor dat een kandidaat een GPI-toets (per ongeluk) niet correct inlevert of afsluit. Er wordt dan geen certificaat gegenereerd. De kandidaat vraagt zich dan af waar het certificaat is. Vanaf deze release is dit opgelost. Indien een toets niet correct wordt ingeleverd of afgesloten, wordt de toets binnen 24 uur alsnog geautomatiseerd afgerond. Het examen wordt gegenereerd en de kandidaat ontvangt hierover een e-mail.