+31 (0) 88 0705170 info@actasp.nl

Workshop Generieke poortinstructie GPI op 3 oktober BLVC Café

Tijdens het BLVC Café, op 3 oktober 2018 in het Bouwhuis te Zoetermeer, geeft Willem Schunselaar Paap van acta Safety Professionals een workshop waarin verder uitgelegd wordt wat de GPI inhoudt en vooral ook hoe het toepasbaar is binnen het BLVC-plan.

Op initiatief van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVidB) wordt dit jaar een generieke poortinstructie gelanceerd. Dankzij deze poortinstructie, waarin de algemene veiligheidsaspecten worden behandeld die op de bouwplaatsen in Nederland van toepassing zijn, betreden vakmensen zonder oponthoud de bouwlocatie en kunnen zij direct aan de slag. Vanaf 1 april 2019 zal de GPI op alle bouwplaatsen van de leden van de GCVidB verplicht zijn.

Samen veilig bouwen

Als directeur van acta Safety Professionals heeft Willem Schunselaar Paap dagelijks met veiligheid in relatie tot de arbeidsomstandigheden te maken. “Alle bijkomende aspecten als ‘dit doe ik al jaren zo’ en ‘nu komt het even niet uit’ maken dit vak zo interessant en even zo complex. Daarom is het mooi om te zien hoe er met een team van veiligheidsdeskundigen in deze sector grote stappen op veiligheidsgebied gemaakt worden. Hard op weg om samen veilig te bouwen. Elke impuls kan aan een veilige werkplek bijdragen, zoals ook de GPI. De poortinstructie voorkomt dat er op de verschillende bouwlocaties telkens een andere video met veiligheidsinstructies bekeken moet worden. Dit bespaart veel tijd en dus ook geld. Een instructie voor de werknemers die in de infra werken alsook voor werknemers die in woningbouw, utiliteit en installatietechniek werkzaam zijn.”

Volg de workshop Generieke poortinstructie

Wilt u het BLVC Café op 3 oktober bijwonen en deelnemen aan o.a. de workshop. U bent van harte welkom en kunt u hier eenvoudig aanmelden of een mail sturen naar info@bewustebouwers.nl.