+31 (0) 88 0705170 info@actasp.nl

De Veiligheidsladder

Ondanks veel wet-en regelgeving gebeuren er nog teveel ongevallen in de bouw. Vanaf 1 januari 2022 hanteren opdrachtgevers en branchepartijen die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben onderschreven, de Safety Culture Ladder (SCL), ook bekend onder de naam Veiligheidsladder. Dit is een internationaal certificatieschema om de veiligheidscultuur, het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te kunnen beoordelen, te meten en continu te verbeteren. Het veiligheidsgedrag en-bewustzijn zal worden meegewogen in een aanbesteding of contract.

Is uw bedrijf op 1 januari 2022 klaar voor minimaal trede 2 (van de 5)?

Weet u wat er nodig is om uw bedrijf klaar te hebben op 1 januari 2022? Of u volledig gecertificeerd moet zijn of dat er ook andere opties zijn? De GCVB heeft de volgende informatie klaarstaan: https://www.veiligheidsladder.org/goverance-code-veiligheid-in-de-bouw

acta Safety Professionals is één van de ondertekenaars van de GCVB en uiteraard staan wij volledig achter de Veiligheidsladder. Want veiligheid en bewustwording is de basis van onze werkzaamheden.

Wij helpen, adviseren en begeleiden u om de treden van de Ladder te beklimmen. Bel ons op 088-0705151 of mail: info@actasp.nl voor meer informatie.

 

Op welke tree van de Veiligheidsladder zit uw bedrijf?